IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чуйте как звучи новото BMW M4

Купето е оборудвано с уникална изпускателна система (ВИДЕО)

На YouTube-канала WorldSupercars беше публикувано видео, в което може да се се чуе как звучи двигателя на новото BMW M4. Под капака на спортното купе е поставен редови турбомотор с 6 цилиндъра, 2 турбокомпресора, директно впръскване на горивото и адаптирани за каране на писта системи за смазване и охлаждане.


BMW M4


Двигателят с обем 3,0 литра и технология M TwinPower Turbo развива 480 к.с. в стандартния вариант и 510 к.с. във версия Performance. Максималният въртящ момент съответно е 550 и 650 Нм. Агрегатът има два турбокомпресора mono-scroll, като горивото се впръсква под налягане от 350 бара. За впечатляващия му звук помага изпускателна сисема с електронно-управляеми клапани и 100-милиметрови накрайници.

В BMW използват тръби с голямо напречно сечение, които са така разположение, че да се намалява насрещното съпротивление и съответно да се усилва акустичния ефект.



Ако това на някой му се струва недостатъчно, в каталога M Performance се предлага и изпускателна система с накрайници от титан. Тя не само издава по-впечатляващ звук, но изглежда по-ефектно и е със 7 килограма по-лека.

Снимка и видео: WorldSupercars

0 от 500