IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz обяви 3 попъления в електрическата си гама

Производителят от Щутгарт прави от G-Class отделна марка

Компанията Mercedes-Benz обяви предстоящото излизане на пазара на още три електромобила, като това стана на конференция на инвеститорите днес, съобщава Autocar.


Mercedes-Benz електромобили


Трите бъдещи модела са изградени на платформата EVA на германския производител, която е в основата и на луксозния седан EQS. Неговата разработка е към края си, като се очаква той да се появи на пазара през втората половина на 2021 година.

Електрическата гама на Mercedes-Benz ще бъде попълнена от още един седан - EQE, определен като "бизнес-лимузината на бъдещето", както и от два кросоувъра - EQЕ SUV и EQS SUV. Те ще се конкурират съответно с Tesla Model Y и Tesla Model X.


Mercedes-Benz електромобили


Така общият брой електромобили на марката ще нарасне до 8, като в нея влизат вече споменатият EQS, както и седаните EQA и EQB, и кросоувърът EQC и миниванът EQV. Всички те трябва да бъдат готови и да излязат на пазара до края на 2022 година.

По време на конференция на инвеститорите стана ясно още, че компания работи и върху втора платформа за електромобили - MMA. Тя е проектирана за компактни автомобили и за модели от среден клас, като ще бъде готова през 2025 година.


Mercedes-Benz електромобили


Също така от Mercedes разкриха, че електрификацията на марката ще засегне брандовете Maybach и AMG. Подобно на тях в подбранд ще бъде трансформиран моделът G-Class, който също ще получи и версия само на ток. Причината за това решение е огромният интерес към легендарния всъдеход, като то надвишава в пъти плановете за производство.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500