IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобил или бензинов модел - отговаря полицията

Служител на реда пресметна разликата в разходите по двата автомобила за година

Популярността на електромобилите продължава да расте, като това се дължи не само на тяхната екологичност, но и на факта, че те са много по-икономични от машините с традиционно гориво. Това се повтаря непрекъснато и от автомобилните експерти, но те ряoко показват точни цифри по въпроса.


Tesla police


Полицията на САЩ обаче няма притеснения по въпроса и разкри каква сума се спестява при използването на Tesla Model 3 за една година. В сметката са включени стойността на употребеното електричество за зареждане и цената на бензин, който е използван за стандартния за американските органи на реда Dodge Charger, който е навъртял същия километраж.

Разликата в случая е сериозна - 6755 долара за година, като в сумата не са включени парите, похарчени за смяната на масло и друго обслужване на бензиновия автомобил. С тях икономията ще е още по-впечатляваща. Разбира се, трябва да се отчете и стойността на закупения електромобил, която по-високо, но при подобна икономия той ще се изплати само за няколко години.


Tesla police

Самата история е от щата Индиана, където местното подразделение на полицията точно преди година си купува нов служебен автомобил. Първоначално е трябвало да се избира между две машини - електрическа Tesla Model 3 и muscle-car Dodge Charger. Изборът би трябвало да е лесен, тъй като моделът на Dodge е много по-евтин, а и се е доказал във времето.

В крайна сметка обаче решението е полза на по-модерната и съвременна Tesla, която в момента на закупуване е с 8333 долара по-скъпа от Charger. Година по-късно шефът на полицейския департамент Тод Бъртам разкри своя опит от ползването на популярния електромобил.


Tesla police


Икономията в сравнение с експлоатация на Dodge Charger е 6755 долара, което на практика почти изравнява първоначалните цени на двата модела. Освен това, колата Tesla има още едно огромно преимущество - тя е напълно тиха, което много важно за полицейска машина при патрулиране.

Снимки: Teslarati

0 от 500