IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец подкара Tesla ... от пътническата седалка

За щастие, безумният експеримент приключва без да се стигне до катастрофа

Както знаете, всички електромобили на американската компания Tesla са оборудвани с полуавтономна система за управление. В разработването й са участвали най-добрите специалисти в бранша , но тя все още не е идеална. Въпреки многото ъпгрейди и подобрения, през които е преминала през последните години, от време на време системата все още отказва, което води до инциденти.


Tesla Model X без шофьор


Системата се нарича полуавтономна, тъй като изисква участието на и на водача. Да, тя поема управлението, но шьфорът трябва да контролира процеса и да следи за пътя, защото изкуственият интелект може да прави грешки. Понякога обаче шофьорите се държат безразсъдно и си играят със съдбата. Поразителен пример за това е безумието във видеото по-долу на американски собственик на кросоувъра Model X от Северна Каролина.



Мъжът се премества на пътническата седалка и стартирайки системата, тръгва по извънградските пътища. Трафикът не е голям, така че електромобилът се справя с пътя, уверено се престроява и поддържа безопасно разстояние между останалите участници в движението. За щастие, в конкретния случай безумното пътуване минава без проблеми, но дори от компанията твърдят, че функционалността на техните електромобили не предвижда липсата на контрол върху управлението от страна на водача.

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    м дааа ( преди 3 години )
    и друг път съм казвал , че "Тесла" използват клиентите си за опитни зайчета. Няма как да ме убедят, че пратиха човек в космоса , а не знаят как да спрат подобни експерименти. Всичко е за да трупат статистики за това как се ползват автомобилите им.