IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-сигурните кросоувъри в света

Резултатите са според последните тестове на Euro NCAP

Със своя външен вид кросоувърите и всъдеходите отдавна се възприемат като едни от най-безопасните автомобили на пътя, като новият Audi E-tron Sportback бе поредният, който спечели максималните 5 звезди при краш тестовете на Euro NCAP. Има обаче значителни разлики между най-добрите и по-слабо представящите се, така че ако търсите нов такъв автомобил за семейството си, трябва да вземете предвид и каква сигурност предлагат.

Британското издание  WhatCar? състави класация на 10-те кросоувъра и всъдеходи, които получиха най-високи резултати от последната (и най-трудна) версия на теста Euro NCAP, въведена в началото на 2018 г.

Кои са тези модели - в галерията:

0 от 500
  • #12
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Dobri ( преди 3 години )
    Странна е тази класация. Останах изненадан, че липсват най-сигурната марка Volvo. Няма по-сигурни SUV от тези на марката. Доказани са през годините и продължават да са такива.
  • #11
    4 rate up comment 5 rate down comment
    готин ( преди 3 години )
    Купуваш си един танк на старо, и е го на, най-сигурния кроусровър! Да ги видя тогава и мерцедесите и волвото!...
  • #10
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    само да кажа от 2004 няма волво всичко пръизведено след тази година е американски или китайски ***
  • #9
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Георги ( преди 3 години )
    Най - безопасни автомобил сув или каквото го наречете и според EuronCap и според американските тестове е Волво XC 90, а в по - малкия размер Волво XC 60. BMW X5 И X6, Audi Q7, Tuareg също са доста напред. За сметка на това тука имаме РАВ 4 и Шкода Камик. Който е правил статията... По добре да се откаже от тази тематика.
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До 7 ( преди 3 години )
    До 7: Никоя кола или джип не може да те спаси ако си спрял и отзад те удари 2,2 тона джип с 120км/ч
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    qqq ( преди 3 години )
    Миленчо експаряса в Суби, при удар ОТЗАД.
  • #6
    20 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да, интересна класация, погледнах една марка и модел от любопитство:Volvo XC60 2017,2018,2019.....98% Adult Occupant 87% Child Occupant76% Pedestrian Impact Protection95% Safety AssistTotal 356/400"Победителя" в тази "класация": Volkswagen T-CrossЗащита на възрастните пътници - 97%; Защита на децата - 86%; Защита на пешеходците - 81%; Системи за сигурност - 82%; Общ резултат на Euro NCAP - 346.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Щирлиц ( преди 3 години )
    Които не са финиширали в крайпътната канавка.
  • #4
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Ннн ( преди 3 години )
    Много странна класация, явно не искат да слагат волво заради китайската собственост! Иначе и досега няма загинал в големия джип 90 на шведите! А в нета има сниман от видеорегистратор удар на хс70 с насрещен тир и се видя как шофьора на волвото излезе от колата сам, а коментарите изразяваха загриженост за тираджията! Но въпреки това не можах да намеря читаво волво до 10 год. на пазара тук което да не ми загуби времето и нервите по сервизи, като се пенсионирам това ще е колата за бабата и внуците.
  • #3
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    правят се с тази скорост поради една единствена причина при по високи скорости гледката е меко казано стресираща и претоварванията да организма са фатални и е безмисленно да се провеждат