IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai направи електромобил с 810 коня

Хечбекът RM20e преднаначен за писта, но става и за пътища

Компанията Hyundai продължава да отделя сериозни ресурси в развитието на електромобилите си и това вече дава резултати. Един от тях е представеният на автосалона в Пекин прототип RM20e, който е разработен за движение както на писта, така и на обществени пътища.


Hyundai RM20e


Задвижането става само с един електромотор, който развива максимална мощност от 810 к.с. и 960 Нм въртящ момент. Тягата се предава на задната ос, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

От Hyundai са категорични, че RM20e съчетава характеристики на състезателен автомобил – баланс, ускорение и отлична спирачна система с комфорт, отзивчивост и безшумно движение по нормални пътища. Той се зарежда от батерия с капацитет 60 кВт/ч, която може да работи при напрежение от 800 волта.


Hyundai RM20e


Според представител на корейската марка, прототипът ясно показва намеренията на Hyundai да създаде електромобил от семейството N, в което влизат спортните и състезателни коли на марката. Именно RM20e ще се превърне изпитателна площадка за разработка и тестване на нови технологии и ще помогне на компанията да развие електрифицираната си платформа, създадена с помощта на хърватската фирма Rimac, която направи хиперколата C_Two.

Снимки: Hyundai

0 от 500