IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi S8 и Bentley Flying Spur спорят на пистата

Двата луксозни седана на VW Group се надпреварват в различни дисциплини (ВИДЕО)

YouTube-каналът carwow организира поредната любопитна надпревара, в която този път един срещу друг се изправиха новото Audi S8 (D5) и третото поколение на Bentley Flying Spur. Два от топ-седаните на Volkswagen Group се надпреварваха на 1/4-миля, както и при старт от движение в различни режими. Накрая беше оценена и ефективността на спирачките им при скорост от 113 км/ч.


Audi S8 срещу Bentley Flying Spur спорят на пистата


Актуалното поколение Bentley Flying Spur дебютира преди година, като запази 6,0-литровия W12 двигател под капака си. Турбомоторът развива 635 к.с. и 900 Нм, като се съчетава с преселективна 8-степенна „роботизирана“ скоростна кутия и система за задвижване на четирите колеба. Британският седан тежи 2437 кг, като струва минимум 168 000 паунда.

Съперникът му в случая – новото Audi S8, разчита на V8 мотор с турбо. Мощността му е 571 к.с. и 800 Нм, а скоростната кутия е 8-степенна автоматична. Германският модел е оборудван и с фирмената система за задвижване на четирите колела quattro. Седанът на Audi е с 217 кг по-лек, но пък и струва доста по-малко. Във Великобритания цените му започват от 97 000 паунда.



На дистанцията 402 метра флагманите Audi и Bentley са разделени от по-малко от 0,1 секунди, като победителят е определен с фотофиниш. Толкова близки са и измерванията на ефективността на спирачките.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500