fallback

Собственици на Tesla Model X се сблъскаха с нов проблем

Част от тавана на кросоувъра може да се разпадне по време на движение

Електрическият кросоувър Tesla Model X никога не се е славил с качество и надеждност, а сега към проблемите му се прибави още един, оплакват се собственици на автомобила в социалните мрежи Reddit и Facebook.

Оказва се, част от тавана на кросоувъра може да се разпадне по време на движение, като това се превръща в опасност не само за возещите се в електромобила, но и за тези, които се движат след тях на пътя. Проблемната част представлява продълговато стъкло, разположено на покрива на Model X между горни части на вдигащите се врати.

Един от собствениците на Model X, който вече се е сблъскал с този дефект, заяви, че в сервизният център на Tesla са му отказали ремонт по гаранция, тъй като смятат повредата за механична. В крайна сметка му е било предложено поставяне на ново стъкло срещу 2200 долара. От компанията засега отказват коментар за случилото се.

В същото време стана ясно, че Tesla се опитва да разшири мрежата си от сервизни центрове в Европа с привличането на малки работилници, които в момента неофициално ремонтират автомобили на марката. В компанията са пресметнали, че подобен ход ще им струва по-евтино, отколкото откриване на сервизи на марката.

За да може са получи официален статут, сервизът трябва да отговаря на 3 условия. Първото е, да обучи свои служители, а второто – да закупи нужното оборудване за всякакви ремонти. Третото е да гарантира покриването на всички стандарти на компанията при провеждането на ремонти дейности.

В замяна на това, сервизите ще имат право да обслужват и ремонтира коли на Tesla по гаранция, като ще получават пари от компанията. Те също така ще могат да поправят електромобили на американската марка срещу заплащане и съответно да реализира печалба.

Снимки: Reddit, Tesla

fallback
  • #10
    Не е проблем ( преди 3 години )
    Важно е всеки ден по 3 пъти феновете да вадят килимчето и да се кланят на пророка Мъск, а че Теслата се разпада не е важно! От древни времена се знае, че като накиснеш теслата във вода се раздува и спира да хлопа и разпада!!!!
  • #9
    Кико ( преди 3 години )
    Твърде високо и кисело е гроздето!
  • #8
    ами ( преди 3 години )
    когато Фактите говорят, дори и адвокатската кантора рено трябва да мълчи! а за Тесла като за теслЪ.
  • #7
    анонимен ( преди 3 години )
    В тоя сайт едно положително нещо не прочетох за тази марка! Се едно немците пишат..:)
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    Тия идиотщини не ми ги понася главата...
  • #5
    До #3 ( преди 3 години )
    "и чакаш като за Москвич.." и получаваш качество като за москвич!
  • #4
    iiiii ( преди 3 години )
    *** ***.По добре да карам хибрид или бмв и3 нисан льоф или хонда е от колкото тази маркетингов клозет.
  • #3
    .. ( преди 3 години )
    Разпадали се, неекологични били, скъпи били, лоши били и какво ли още не, но истината е, че Тесла се пазарува като топъл хляб и чакаш като за Москвич.А *** как да са хубави, като петролното лоби ще загуби МНОГО, а всички знаем, че петролното лоби е МНОГО богато. Няма да се дадат без бой.
  • #2
    911 ( преди 3 години )
    Yes,yes! Falls apart and how! Guaranteed by Elon.
  • #1
    112 ( преди 3 години )
    Не може да бъде!!! Теслата да се разпада в движение ...
fallback
Последни