IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите електромобили на Volkswagen ще се правят и в Украйна

Местно автомобилно предприятие вече произвежда модели на Skoda

Украинската компания „Еврокар“ се готви да започне производството на електромобили на Volkswagen Group. Тази възможност се появи, след като Върховната Рада (местния Парламент) прие два законопроекта, които ще стимулират развитието на електрическия транспорт.


VW ID.4


Според информациите, първият от тях предвижва сериозни бонуси при покупка на превозни средства на ток до 2025 година, докато с втория се отменят всички данъци и такси за компоненти и оборудванe, които са нужни за производството на електрически автомобили в страната.

Двата законопроекта не само ще дадат възможност за привличане на чуждестранни инвестиции в Украйна, като създадат и нови работни места, но ще се отразят и положително на екологията. Очаква се, в близко бъдеще да бъде подписан договор между завода „Еврокар“ и Volkswagen за производството на електромобилите ID.3 и ID.4, или на Skoda Enyaq.


VW ID.3


Всъщност, по-вероятно е в Украйна да се произвежда именно първият SUV на ток на Skoda, тъй като в момента в предприятието „Еврокар“ се сглобяват модели на чешката марка с двигатели с вътрешно горене, сред които са кросоувърите Karoq и Kodiaq.

Снимки: Volkswagen

0 от 500