IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпите и редки автомобили от 90-те години спорят на пистата

В уникалното състезанието участват японски, италиански и германски модели (ВИДЕО)

В YouTube бе публикувано видео от едно доста популярно автомобилно шоу в Япония, заснето през 1991 година. Участниците в епизода се състезават в драг по двойки на летищна писта.


Драг от 1991 година


През 90-те години на миналия век се наблюдаваше пик в популярността на всевъзможни телевизионни предавания за автомобили. В Япония обаче темата за състезанията през онези години беше практически издигната до култ. В Страната на изгряващото слънце се изсипваха най-добрите състезатели и технически специалисти, за да участват в различни гонки с легендарни модели.

В публикуваното видео участват едни от най-редките и скъпи спортни автомобили, които можеха да се купят през 1991 година. Това са Ferrari 348 и Testarossa, както и Porsche 964 Turbo и 928 GT. Япония е представена в състезанията от Nissan Skyline GT-R, Honda NSX, Toyota MR2 GT и Mazda RX-7 FC3S.



Спортните автомобили се редуват в състезания по двойки на пистата на летището. След гонките водещите на шоуто карат колите по обществените пътища. Видеото не е с качени субтитри на английски език, но това може да бъде поправено като се зареди автоматичен превод. Той, разбира се, не е много добър, затова просто се насладете на звука на двигателите и на страстите, предавани от водещите.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 9 rate down comment
    хахах ( преди 3 години )
    То в автомобилните спортове е ясно кой ги разбира работите и кой дори и да копира може да прави само малолитражни варели без шумоизолация и с нулев комфорт.....а *** здрави били и първобитни също. Ауди ги тупаха в Льо Ман с дизели години наред, после порше с хибриди, за Ф1 да не отварям дума или за туристическите автомобили дето сеат ги тупаха с дизелгейтски мотори, за ралитата дръпнатите почват да печелят като си тръгнат европейските фирмени отбори.Ама така е над 100 г. традиция не се избиват
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Така е! ( преди 3 години )
    Браво за статията! Статия без премиум шумоизолации, без премиум затваряне на врати, без наденички, без дизели, без таблети(сещате се). Браво! Това бяха истинските коли... бяха!