IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Corvette получи още 200 коня и поскъпна 10 пъти

Суперколата S Project ще излезе в ограничен тираж от 24 бройки

Базираното в Италия ателие Ares Design, основано от бившия шеф на Lotus – Дани Бахар, представи най-новата си разработка. Това е суперколата S Project, която е получила обтекаема каросерия с масивни вентилируеми криле и въздухозаборник на покрива. Задно стъкло няма, като на неговото място е разположен панел с вградени в него тръби на изпускателната система.


S Project


Шасито и 8-степенната автоматична роботизирана скоростна кутия са взети от новия Chevrolet Corvette, като не са променяни. Атмосферният двигател – 6,2-литров V8, обаче е сериозно преработен, като от компанията разкриват единствено новите му характеристики. Мощността на мотора е увеличена от заводските 502 к.с. и 637 Нм до 715 к.с. и 969 Нм. Освен това, двигателят вече може да се развърта зо 9000 об/мин.

В интервю за Top Gear Дани Бахар разкрива, че всички подобрения по задвижващия агрегат на колата имат механичен характер, като програмното оборудване не е пипано. Той допълни, че този двигател вече звучи като старите V10, използвани във Формула 1.

Още снимки на суперколата - вижте в галерията:


Ателието Ares Design планира да произведе 24 такива суперколи в течение на следващите 2 години. Всяка от тях ще струва половин милион евро, което е близо 10 пъти повече от базовия Chevrolet Corvette C8, струващ 60 000 долара в базовия си вариант. Не се изключва възможността, S Project да получи и други версии.

Снимки: Ares Design

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Някой ( преди 3 години )
    На мен лично не ми харесва. Нормалният Корвет е много по-хубав.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Гледах, гледах и пак гледах снимките. На някои ще им хареса, на други, не. Въпрос на вкус! Само дето не разбрах, за какво служи това четириколесно нещо! За колекционерство само става!
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Задницата смеска между Бугати Широн и Макларън П1, предницата капак - Ферари писта и пагани, купето леко наподобява Кьонигзег. Само тези издути арки над колелата не мога да ги оприлича на нещо. Следващата генерация ще е с 30ки джанти и затворен кокпит - само на камери и чувство.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И пак Мишленки бе тия китайски пирели нилой сериозен не ги бpъcне.Кьонигсегг Бугати Порше Астън Мартин Виктор Тесла всичко Мишлен сега и тия.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тая чистачка колко грозно стои на средата на стъклото...