IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивш шеф на Lotus показа новата Pantera

Project Panther ще струва 750 000 евро

Бивш шеф на Lotus показа новата Pantera

Новата компания на бившия шеф на Lotus Дани Бахар Ares Design представи в централата си в Модена прототипа на Project Panther – „модерната интерпретация” на легендарния Pantera на De Tomaso.

Дани Бахар показа новата Pantera

От компанията заявиха, че серийното производство на спортния модел започва този месец, като цената на всеки Project Panther ще е 750 000 евро. Досега на зелено били поръчани девет коли.

Донор на Project Panther се явява Lamborghini Huracan, като новият модел е изграден върху шасито на Huracan и ползва задвижването му.

На практика новото в случая е дизайнът на каросерията, който напомня на чертите на Pantera – един от супер автомобилите на 70-те години.

От Ares Design обещаха повече информация за техническите данни на Project Panther с началото на производството, но вече се знае, че мощността на колата ще е 650 конски сили, а творението на Ares ще е с 100 килограма по-леко от Huracan.

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Скритите светлини много ме радват. Когато бях дете нямаше нещо по-яко от тях. Малко съм изненадан, че се появяват на автомобил от 2018-та, но за сметка на това приятно.