IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разкри почти напълно новия Tucson

Четвъртото поколение на кросоувъра ще получи два варианта на дължина, както и спортна версия

Премиерата на новото поколение на Hyundai Tucson ще се състои на 15 септември, но корейският производител почти напълно разкри модела, като показа снимки на екстериора и интериора, а също така съобщи и двигателите, на които той ще разчита.


Hyundai Tucson


Серийният модел е вдъхновен от концепта Vision T, показан през миналата година. Кросоувърът е получил решетка на радиатора, напомняща на скъпоценен камък, зад която се крие светодиодната оптика. Новите дневни светлини са наречени от Hyundai “parametric hidden lights“, като стилът като цяло - “parametric dynamic”.

От компанията твърдят, че моделът е разработен от нулата, като няма нито един детайл от предишното поколение. Интересното е, че всъдеходът ще се предлага в два варианта на междуосие – стандартен за Европа и Близкия Изток, и удължен за САЩ, Китай и Южна Корея.


Hyundai Tucson


Вътрешното пространство на кросоувъра се сравнява от производителя с бутиков хотел, в който хармонично се вписват съвременните технологии. В Hyundai залагат та минимализма, като цифровият приборен панел е направен като отделен дисплей. Има и 10,25-инчов тъч-скрийн, интегриран в централната консола.

Новият Tucson получава осветление с 64 цвята и 10 нива на яркост, както и управление с гласови команди, а също така и кормилно управление без механична връзка.


Hyundai Tucson


Що се касае до двигателите, първоначално кросоувърът ще се предлага само във версия с 1,6-литров бензинов турбомотор с мощност 180 к.с. и 264 Нм. Малко след него ще се появи и модернизиран 2,0-литров турбодизел. Производството на тези два варианта стартира на 14 септември и 21 септември.

Ще има и версия Tucson N Line, която ще се задвижва от хибриден агрегат с 2,5-литров бензинов двигател. Сумарната мощност на системата е 230 к.с. и 350 Нм, като тази модификация ще с произвежда от 28 септември.

Предвидена е и версия Tucson N, под чийто капак ще бъде поставен същият този 2,5-литров турбомотор, но неговата мощност вече ще бъде 290 к.с. и 421 Нм. Кога ще излезе тя на пазара, не се съобщава.

Още снимки на новия Tucson - вижте в галерията:

Снимки: Hyundai

0 от 500