IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz G-Class се превърна в произведение на изкуството

В проекта на германската компания участва и знаменит моден дизайнер

Компанията Mercedes-Benz разкри подробности за колаборацията си с американския моделиер Върджил Абло, основател на лейбъла Off-White и ръководител на направлението за мъжки дрехи на модната къща Louis Vuitton. Концептуалният дизайнерски проект Project Geländewagen трябва да покаже на света новата представа за лукс, която се изразява в стремеж към красота и екстравагантност.


Project Geländewagen


След намесата на Албо легендарният Mercedes-Benz G-Class е лишен от голям брой елементи и повече прилича на скулптура. Заради чистотата на облика му са премахнати емблемите, външните огледала, дръжките на вратите и чистачките. Каросерията е боядисана в бяло, като общите пропорции на всъдехода са запазени.

Грубата и естествена естетика се подчертават от разширените елементи по каросерията, сниженото окачване и 25-цоловите джанти Monoblock, обути в гуми с надписи Mercedes-Benz и Geländewagen, които трябва да се асоциират с подразделението Mercedes-AMG.


Project Geländewagen


Вътрешното пространство на всъдехода е в спартански стил. Централният елемент на салона е каркас за безопасност, който се допълва от опростен вариант на предния панел с аналогови прибори, волан от хиперколата Mercedes-AMG One, спортни седалки и защитни мрежи на прозорците. Цветовата гама съответства на екстериора, като основният цвят е бял, а акцентите – червени и светло-сини. 

Концепцията на Абло донякъде се доближава до тази, на която е базиран новият Rolls-Royce Ghost, в която също се залага на минимализма. Реплика на сравнявания с произведени на изкуството Project Geländewagen ще бъде продадена на аукцион на Sotheby’s на 14 септември. Получените средства ще отидат в благотворителен фонт, който поддържа млади, независими дизайнери.

Още снимки на нестандартния дизайнерски проект - вижте в галерията:

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500