IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati показа новия си флагман

Суперколата MC20 ще получи и електрическа версия с пробег 380 км

Компанията Maserati публикува снимки и информация за новата си суперкола със средно разположение на двигателя MC20, която ще бъде и новият флагман на италианския производител.


Maserati MC20


Купето става наследник на суперколата MC12, който беше произвеждан от компанията през 2004 и 2005 година. Каросерията на новото Maserati MC20 е направена от алуминий и композитни материали, благодарение на които теглото е намалено до 1470 кг. Сред главните особености на модела са отварящите се нагоре врати.

Интериорът на MC20 е от алкантара и карбон. В салона са поставени цифров приборен панел и централен монитор за управление на мултимедийната система. Освен това, купето е получило система за управление на трансмисията с бутони, както и шайба, предназначена за избора на режима на движение.


Maserati MC20


Под капака на новата суперкола инженерите на Maserati са поставили 3,0-литров турбо V6, който развива мощност от 630 к.с. и 730 Нм. Двигателят работи с 8-степенна роботизирана скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема2,9 секунди, а до 200 км/ч – 8 секунди. Максималната скорост е 325 км/ч.

Моторът с 6 цилиндъра и две турбини разполага със сух картер (класическо решение при спортните коли), а степента на сгъстяване е 11:1. Агрегатът на Maserati е оборудван с иновативната предкамерна система за възпламеняване  с двойни свещи. Тази технология е получена от Формула 1 и сега е достъпна за първи път на двигател, предназначен за „пътнически“ автомобил.


Maserati V6


Иновативната технология има три основни характеристики: предкамера, където се случва предварителното възпламеняване на горивната смес, странични свещи, които действат подпомагащо, за да гарантират постоянно възпламеняване и тогава, когато двигателят работи в режим, неизискващ включването на предкамерата, а също така и двойна система за впръскване - директна и индиректна. Тя е свързана към бензинопровода при налягане 350 бара, като понижава шума и емисиите при ниски обороти, оптимизирайки разхода на гориво.

Освен това, новият флагман на Maserati ще се предлага и с електрически силов агрегат, който ще позволи на MC20 да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2,8 секунди. Пробегът на купето с едно зареждане на батериите ще е поне 380 км. Подробности за тази версия ще бъдат разкри по-късно.

Още снимки на новата суперкола - вижте в галерията:

Снимки: Maserati

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Твърде много прилика с Alpine A110 за жалост, а могат по-добре
  • #3
    18 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Страшно стилна кола. Препратката към MC12 я прави само по-изкусителна. Нямам търпение да чуя звука на този мотор и да прочета ревюта за пътното поведение на колата. Вероятно след първите няколко месеца от 2021...Евала на италианците - отново иновират и провокират.
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Има препратка към МС12, но сякаш очаквах от предницата малко повече. Може би са търсели по-изчистени линии и умерена агресия в дизайна.
  • #1
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Браво ( преди 3 години )
    Страхотна е!Не немско дръвче ,префасонирано като Ауди или Бентли.