IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche оставя следваща Panamera без бензинов двигател

В компанията не се притесняват от евентуална конкуренция с Taycan

Компанията Porsche обмисля напълно електрическа Panamera, разкри ръководителят на продуктовата гама на германската марка Томас Фримут пред изданието Go Auto.


Porsche Panamera 2021


Топ-мениджърът заяви, че в момента се работи върху третото поколение на Panamera, като един от обсъжданите варианти е то да бъде напълно електрическо. Последната дума ще имат маркетозолозите на производителя от Щутгарт, които имат трудната задача да предвидят какви автомобили ще се търсят след няколко години.

В Porsche не са притеснени, че преминаването на Panamera електричество може да намали интереса към първия електромобил на марката – Taycan. Фримут подчерта, че двата модела са напълно различни като размери и като позициониране на пазара. Той потвърди излизането на още две хибридни версии на сегашното поколение на модела, като по-мощната от тях – Turbo S E-Hybrid, ще постави рекорд по производителност.

Сегашното поколение на Panamera е в средата на жизнения си цикъл, така че компанията има време да разгледа различни варианти за бъдещето на автомобила, като оцени и продажбите на други модели на ток – електрическите Taycan и Macan. Обсъжда се и пускането на компактни модели на ток от семейството 718.

Снимка: Porsche

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Няма да е лошо да ни спестите евтините журналистически трикове като пишете гръмки заглавия, които не кореспондират по никакъв начин със статията.