IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

16-годишна американка постави световен рекорд с Porsche

Момичето попадна в книгата на рекордите Гинес със скоростен слалом

Състезателката по картинг Хло Чембърс постави рекорд по скоростен слалом зад волана на стандартно Porsche 718 Spyder със заводски гуми Michelin Sport Cup 2, съобщиха от прес-службата на германския автомобилен производител.


Porsche


16-годишното момиче премина през „змейка“ от 51 конуса, които бяха поставени на интервали от 15,2 метра, за 47,45 секунди. Американката преди това е нямала почти никакъв опит с автомобили, а само с картинги, но бързо се е адаптирал към новата кола.

„Изглежда лесно, но не е така. Преминаването между 50 конуса може да стане и още по-бързо, но пък трябва да се внимава. Ако някой от тях бъде ударен, постижението не се брои. Затова и бях под сериозно напрежение по време на опита. Успях от последния път, когато колата се движеше прекрасно, а аз постигнах нужното сцепление с пътя“, коментира Чембърс.



Под капака на 718 Spyder е поставен 4,0-литров атмосферен двигател с 6 цилиндъра, чийто 414 конски сили се предават на задната ос с 6-степенна механична скоростна кутия.

Снимка и видео: Porsche

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тая ако беше с нормален цвят на кожата, никой нямаше да я отрази, ама нали е "афро" и вече голямата работа е постигнала!
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    не по темата ( преди 3 години )
    Половината от наше село ще са по-бързи, и под повече напрежение.Сутрин бързаш за работа настъпваш , зад теб някой бърза още повече пътя до града е 15км е лунен пейзаш и трябва да си много бърз и съобразителен за да не си оставвиш окачването, особено пък кога идва някой насреща ти и изборът на правилно трасе бъде силно ограничен.