IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-успешният Rolls-Royce смени поколенията

Новият Ghost е най-технологичният модел в историята на английската марка

Седанът Rolls-Royce Ghost е най-успешният модел в 116-годишната история на британската марка. Представеният през 2009 година автомобил стана символ на клиентите от новото поколение – млади и богати предприемачи, основатели на големи компании, които искат не само автомобил-символ на успеха, а продукт за лична употреба, който сами да управляват. Същите тези хора зададоха и новия тренд, в който надделява минимализма, и именно те определиха какво ще представлява новото поколение на модела.


Rolls-Royce Ghost


Новият Ghost едновременно прилича и се различава от своя предшественик, тъй като в компанията напълно логично са решили да не променят радикално формулата на най-продавания се автомобил. От стария вече модел са останали единствено фигурката на предния капак и чадърите в салона.

Размерите на новия Ghost са дължина от 5546 мм, широчина – 2148мм и височина - 1571 мм, като разстоянието между двете оси е 3295 мм. В сравнение с първото поколение седанът е с 89 мм по-дълъг и с 30 мм по-широк. Разстоянието между двете оси не се е пременило, въпреки че моделът вече не е на платформа на BMW, а на новата „архитектура на разкоша“, която представлява алуминиева рама. Тя беше използвана и при Phantom и Cullinan.


Rolls-Royce Ghost


Движението на луксозната лимузина става с модернизиран 6,75-литров V12, който развива 571 к.с. и 850 Нм – с 1 к.с. и 30 Нм повече от Ghost Series II. Двигателят се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Шасито е със завиващи задни колела – като на флагмана Phantom. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,8 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Окачването на новия Rolls-Royce Ghost се нарича Planar в чест на идеално плоска и равна геометрична повърхност. Технологията представлява развитие на идеологията Magic Carpet Ride. Тя осигурява на водача и пасажерите усещане за полет, които са недостижими за наземно транспортно средство. Високият комфорт се осигурява от нов амортисьор в предното двойно окачване, чийто принцип на работа не се съобщава засега.


Rolls-Royce Ghost


Автомобилът разполага и със система Flagbearer, която следи за промените в релефа и предварително променя настройките на окачването. Самата трансмисия избира оптималната предавка на движение въз основата на данни от навигационната система.

Вратите на седана вече не само се отварят, но и затварят с помощта на електрическа система. За качеството на въздуха в салона отговаря системата Micro Environment Purification с чувствителни датчици. Като опция се предлагат лазерни фарове, осветяващи пътя на 600 метра, а също така система за откриване на пешеходци и животни нощем, активен круиз-контрол, система за автоматично паркиране, акустична система с 1300 вата и др. Всичко това е причината Ghost да бъде обявен за най-технологичният автомобил в историята на Rolls-Royce.

Още снимки на автомобила - вижте в галерията:

Вече са ясни цените на модела в САЩ. Там те стартират от 332 500 долара, което е с 20 600 долара повече от предшественика на модела.

Снимки: Rolls-Royce

0 от 500