IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какви проблеми дава новата Skoda Octavia?

Най-честите оплаквания на собствениците са от работата на инфотейнмънт системата и софтуера

Чешкият автомобилен производител Skoda представи новото поколение на най-популярния си модел Octavia в средата на ноември миналата година. Сега специалистите от чешкия сайт Auto.cz, след като проучиха отзивите на собствениците на новото поколение на модела, стигнаха до извода, че основно те се оплакват от работата на информационно-развлекателния комплекс и софтуера.


Skoda Octavia


Сайтът посочва, че собствениците на няколко автомобила се обърнали към оторизираните сервизи за актуализация на "фърмуера" на мултимедийната система, тъй като гласовият асистент Лаура не разбирал родния чешки език. Проблемът бил решен чрез инсталиране на една от софтуерните опции, но понякога в резултат на ъпгрейда, се повреждал блокът за управление на въздушните възглавници, в резултат на което трябвало да бъде инсталиран нов.

Един от собствениците се оплакал, че гласовият асистент живее свой живот. "Веднъж Лаура започна толкова дълго търсене в мрежата, че  мултимедийната система беше принудена да се рестартира", каза той. Освен това собственикът подчерта, че системата за старт-стоп не работи правилно, а радиото се изключва от само себе си.

Наред с гореспоменатите недостатъци, новото поколение на Octavia има проблеми със сдвояването на джаджи чрез Apple CarPlay и Android Auto, както и със свързването с Wi-Fi от iPhone.


Снимки от теста драйва на Skoda Octavia - в галерията:


Заслужава да се спомене един интересен и засега единствен случай, при който дисплеят на информационно-развлекателната система променил цвета си, след като автомобилът престоял известно време на слънце. В този случай рестартирането й било безрезултатно и собственикът бил принуден да смени комплекса.
 

0 от 500