IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce посвети специален Cullinan на руски планини

Компанията ще произведе 4 уникални кросоувъра с имена на върхове

Официалният представител на Rolls-Royce за Русия показа първи изображения на специална Bespoke-серия на кросоувъра Cullinan. Тя ще се състои от 4 автомобила, които са посветени на най-известните планини на Русия.



Дизайнът на всъдеходите е вдъхновен от върхове и хребети от Кавказ до Камчатка. Това са връх Елбрус, селището Красная Поляна в Кавказ, Златистите планини на Алтай и вулкана Кралючевская сопка. Екстериорът на автомобилите ще бъде в матови оттенъци с използване на елементи от хром и неръждаема стомана.

Салонът на всеки от кросоувърите ще се отличава от останалите по уникалните си цветове и елементи. Върху праговете ще бъда гравирано името на серията, както и наименованието на върха, на който е посветен конкретният автомобил, и височината му - Elbrus 5642 m, Krasnaya Polyana 2500 m, Klyuchevskaya Sopka 4750 m и Golden Mountains 4506 m.


Rolls-Royce Cillinan


На подглавниците на кросоувъра ще бъдат извезани символите на колекцията – заснежена планина с връх. Знаменитото „звездно небе“, характерно за моделите на Rolls-Royce, ще бъде направено във вид на географската карта на Русия.

Всички автомобили от серията ще бъдат произведени до края на годината в завода на британската марка в Гудууд. Те ще бъдат оборудвани с 6,75-литров V12 с две турбини, който дебютира по-рано на модела Phantom. Агрегатът се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, като развива 571 к.с. и 850 Нм.

Снимка: Rolls-Royce

0 от 500