IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce Cullinan спечели 3000-километрово пустинно рали

В ежегодното състезание Rebelle участват само женски екипажи (ВИДЕО)

Журналистката Ева Хол от изданието Roadshow спечели ежегодното рали Rebelle, което се провежда в пустините на Калифорния и Невада. 


Rolls-Royce Cullina


В състезанието участват само жени, които трябва да преминат през сложен и коварен маршрут с дължина 3000 км. Хол и нейната партньоркка удържаха убедителна победа със стандартен Rolls-Royce Cullinan.

Автомобилите, участващите в рали Rebelle, са разделени на два класа. В първия влизат всъдеходи като Jeep Wrangler и Land Rover Discovery, а във втория попадат кросоувъри с носеща конструкция - например, Rolls-Royce Cullinan или Subaru Forester. Всички машини трябва да бъдат в заводско изпълнение, като се допуска само поставянето на всъдеходни гуми, защита на двигателя и усилване на окачването.



Под капака на участвалия в ралито Rolls-Royce е поставен V12 с обем 6,75 литра, чийто туин-турбо двигател развива 571 к.с. и 850 Нм. Той работи с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Има и система за избор на режимите на движение и пневматично окачване с възможност за увеличаване на пътния просвет до 230 мм.

Снимка и видео: Autonews

0 от 500