IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тунинг-ателие доработи и Rolls-Royce Cullinan

Mansory повдига няколко въпроса с най-новото си творение

Тунинг-ателие доработи и Rolls-Royce Cullinan

Моделите на Rolls-Royce винаги са се отличавали с британска сдържаност, макар най-новият - Cullinan, да не е сред най-скромните. Наскоро британският SUV премина тунинг-програма при Mansory, известни с екстравагантните си творения.

Автомобилът трябваше да дебютира на автосалона в Женева, който бе отменен. Това не попречи на марката да покаже втората си интерпретация по темата Cullinan, като този път надмина себе си.

Ако сте си мислили, че новото Audi RS6 или Venatus на базата на Lamborghini Urus са най-ярките примери за екстравагантен, дори лош вкус, запознайте се с новия Rolls-Royce Cullinan Coachline.

Mansory Cullinan Coachline

При покупката на автомобила от завода спокойно можете да се разделите с близо половин милион евро ако го направите по собствен вкус. Възможностите за индивидуализация на внушителния SUV изглеждат безкрайни. Те не са неограничени, тъй като в даден момент самият производител дискретно ще ви намекне, че розово и яркозелено не вървят заедно, поне не в Гудууд.

Тук в играта влиза Mansory. За новия ви Cullinan ще ви бъде предложен разширителен комплект, много спойлери, отвори, престилки и много карбон. Но екстериорът изглежда направо скромен пред това, което се разкрива пред вас, когато срещуположно отварящите се врати ви дадат достъп до салона.

Mansory Cullinan Coachline

Море от тюркоаз е скромно описание на монументално тапицирания интериор на превъзходния да намесата на Mansory всъдеход. Фирмата предлага дори детско столче, в случай че искате да възпитате и наследниците си в липса на какъвто и да е вкус.
При по-подробно вглеждане, ще установите, че не само салонът не е пощаден от яркия цвят. Вертикалните ребра на радиаторната решетка и лентите над нивото на вратите също са в модерния за 80-те години цвят. За да бъде сринат целия имидж на марката, в тюркоазено е боядисана и Лейди Емили – духът на екстаза над предния капак. Едва ли самата тя си е представяла какво ще изживее 109 години по-късно.

Освен за дизайна на автомобила от Mansory са се погрижили и за механиката на Cullinan. След ъпгрейд 6,75-литровият V12 вече е с 601 к.с. и 950 Нм. Това са 30 к.с. и 100 Нм повече от завода и малко повече от Cullinan Black Badge. Така помпозният SUV ускорява до 100 за 5 секунди и развива максимум 280 км/ч.

Колко струва упражнението по драматичното преобразяване на Rolls-Royce Cullinan в Mansory Cullinan Coachline не се споменава. Предполага се, че заинтересуваните шейхове, футболисти и чеченски главатари ще имат достатъчно дълбоки портфейли. От модела ще бъдат създадени осем екземпляра.

Снимки: Mansory

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    обаче мистър бийн не успя да избяга от стаята и силуета му се отпечата на небоядисаната стена
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Интериора ми напомни на един епизод с Мистър Биин, когато си боядиса апартамента като сложи бомба в кофата с боя. Е тук боята е сигнално тюркоазено..