IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce показа сребърния си куршум

От лимитираната серия Silver Bullet Dawn ще бъдат направени 50 бройки

Британската компания Rolls-Royce показа снимки на първия колекционерски автомобил от новото десетилетие - кабриолета Silver Bullet Dawn. Лимитираната серия от 50 бройки е посветена на "ревящите двадесетте години", описани като ера на лекомислие, безразсъдство и дързост - но разликите между "сребърния куршум" и обикновения Dawn зора се свеждат до по-особената външност и декорацията в салона. Цената на версията още не е обявена.


Rolls-Royce Silver Bullet Dawn


Визуалните разлики между обикновения Rolls-Royce Dawn и колекционерския модел не са толкова много. Silver Bullet е боядисан в "ултраметалика" Brewster Silver е оборудван с опционалните за другите кабриолети обтекатели Aero Cowling, които придават на модела стремителност и го правят да изглежда като роудстър. Преградата за задната седалка е направена от алуминий и въглеводород, като освен това е снабдена с титаново стъкло, което е обработено по метода на течното хонинговане за придаване на перфектна гладкост.

Авторите на колекционерския автомобил посочват, че при създаването му са черпели вдъхновение от предвоенните роудстъри и исторически модели на Rolls-Royce с думата "сребърен" в името им: Silver Dawn, Silver King, Silver Silence, Silver Spectre и др. Dawn Silver Bullet е представен като модерна интерпретация на класическите открити спортни автомобили - "сложни, но в същото време вълнуващи".

Още снимки на модела - в галерията:

По отношение на техническите характеристики в модела няма никакви промени в сравнение с обикновения Dawn. Под капака е инсталиран 6,6-литров V12 двигател с два турбокомпресора, който развива мощност от 571 конски сили и 820 Нм максимален въртящ момент. В "бунтарската" версия Black Badge същият двигател развива 601 кончета и 841 Нм.

Снимки: Motor

0 от 500