IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Rolls-Royce Ghost е научен да „шепне“

Седанът ще блокира външните звуци и ще генерира собствени (ВИДЕО)

Компанията Rolls-Royce продължава да подгрява интереса към второто поколение на модела си Ghost, чиято премиера предстои. Британците пуснаха ново анимационно видео, в което разказват за шумоизолацията на седана. Инженерите на марката са успели да изолират всички външни звуци, но за да се избегне пълната тишина, да научили автомобила да издава собствени.


Rolls-Royce Ghost


Шумоизолацията е подобрена благодарение на използването на новата платформа Architecture of Luxury, която е в основата на последния Phantom и на първия всъдеход на бранда Cullinan. Алуминият, от който е направена тя, по-добре поглъща звуковите колебания в сравнение със стоманата. Тъй като плоските детайли лесно резонират звука, компонентите от платформата са с много сложна форма, която компенсира това.

Преградата между 6,75-литровия V12 двигател и салона е от два слоя. В пода, вратите, тавани и багажника са поставени панели, които са изработени от шумопоглъщащ материал. Допълнителна изолация осъществява пяна с в колелата и прозрачен композит в двойния стъклопакет.



Екипът на Rolls-Royce обаче не е спрял дотук, като всеки детайл от седана е бил подложен на специален акустичен тест. Оказва се, че много от елементите могат да стана причина за шум в салона – например, части, поставени във въздуховодите на климатика. Затова и те са замени с нови, които са напълно гладки.

Снимка и видео: Rolls-Royce

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За да караш нов мерцедес, значи си разплакал поне десет майки. За да караш ролс-ройс - значи си разплакал стотици майки. Свестни хора такива коли не карат. Това е житейски принцип.ПП. Една дачия върши много, много повече работа от тия парвенющини и е много повече истински автомобил. Ролс-ройс не е автомобил, той е поза, демонстрация, мегаломания, патология...ППП. Айде сега някой да ми обясни как гроздето било кисело и какъв *** съм, дето няма и да я сънувам тая "кола".