fallback

Volkswagen показа Golf GTE HyRacer

Проектът на стажантите в компанията трябваше да участва на фестивала Wörthersee GTI

Германският производител Volkswagen показа един от проектите, с които трябваше да участва във фестивала Wörthersee GTI през май. Събитието беше отменено заради пандемията от коронавирус и това позволи на компанията едва сега да представи готовия Golf GTE HyRace.

Прототипът е построен на базата на хибридния VW Golf GTE, като цялата разработка е дело на стажантите от програмата Volkswagen Group Retail Germany. Те са се трудили в продължение на няколко месеца, като са оборудвали машината с индивидуален тунинг-кит, състоящ се от преден сплитер, дифузьор, спойлер с ингегриран „стоп“ и двойна изпускателна система.

Golf GTE HyRacer разполага също така с регулируемо окачване и 19-цолови джанти с оригинален дизайн. Под капака е поставен 2,0-литров бензинов турбомотор, чиято мощност е увеличена от 205 на 248 к.с.

За интериора на колата стажантите са използвали алкантара за приборния панел, вътрешността на вратите, волана и централната консола. В салона има още спортни седалки с интегрирани подлакътници и релефен надпис GTE HyRACER в синьо. В същия цвят е и лентата, минаваща през интериора, както и уникалното лого, създадено специално за автомобила.

Снимки: Volkswagen

fallback
fallback
Последни