IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus ES за първи път получи 4х4

Седанът ще се предлага със системата на Toyota Camry и RAV4

Японската компания Lexus обнови представеното през 2018 година седмо поколение на Lexus ES. Продажбите стартират през есента, като цените предстои да бъдат обявени.


Lexus ES


Основната новост при седана е предлаганата като опция система за задвижване на четирите колела. Тя е взаимствана от кросоувъра Toyota RAV, като разчита на електромагнитна муфа, заключваща задна ос и се поставя също така на седаните Camry и Avalon. Всички тези модели са на модулната платформа GA-K, която е разновидност на „глобалната архитектура“ TNGA.

В случая с Lexus задвижването на четирите колела ще се предлага само за модификацията ES 250 с 2,5-литров двигател с 4 цилиндъра и мощност 205 к.с. За нея ще може да се поръчват пакет F Sport със специален дизайн, 19-цолови джанти и спортно окачване.


Lexus ES


Модификацията Lexus ES 350 F Sport получава специална версия Black Line, която ще излезе в серия от 1500 бройки. Клиентът ще може да избира между 3 цвята - Ultrasonic Blue Mica, Obsidian и Ultra White. Всички варианти се съчетават с тъмни детайли от екстериора, а салонът е в черно и бяло..

Освен това, нивата на оборудване Luxury, F Sport и Ultra Luxury ще може да включват системи за следене на „слепите“ зони и помощ при излизане на заден ход.

Още снимки на модела - вижте в галерията:

Снимки: Lexus

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Х ( преди 3 години )
    Ауди си има и доброто старо куатро и халдекс, кой квото си плати. Дори и с халдекс е светлинни години пред некадърния японски варел, особено с умрелия атмосферен 2,5.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    kvy ( преди 3 години )
    То пък защото великото ауди не изостави хубавото си куатро с торсен деферинциал и започна да слага такова от фолксваген с халдекс. За справка quatro ultra.