IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen стартира производството на ID.4

Електрическият кросоувър беше показан преди премиерата му (видео)

Вторият модел от новото семейството електромобили на Volkswagen – кросоувърът ID.4, все още не е представен официално, но от компанията обявиха старта на серийното му производство. Снимки на автомобила не бяха показани, но прес-службата на производителя от Волфсбург публикува любопитно видео.

Ралф Брандщатер

В самото видео е показан част от процеса на производството на Volkswagen ID.4, а новият главен изпълнителен директор на германската компания Ралф Брандщетер разкрива подробности за пътя на кросоувъра от проектирането му до конвейера. В края на видеото един от готови екземпляри преминава всички проверки, а Брандщетер лично сяда зад волана, за да се убеди в качествата му.

Интересното е, че това е първият случай в историята на Volkswagen, в който напълно нов модел е показан не само на дизайнерски скици, но и практически без никакъв камуфлаж преди официална му премиера. Тя трябва да се състои в края на септември.



Кросоувърът ID.4 се сглобява заедно с хечбека ID.3 в завода в Цвикау (Германия). До края на годината ще стартира производството в Китай, както и в Читануга (щат Тенеси, САЩ). От следващата година моделът ще се сглобява и в предприятията в Емден и Хановер (Германия).

Снимка и видео: Volkswagen

0 от 500