IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперхибридът на Peugeot излиза в ограничен тираж

Версии PSE ще получат поне още два модела на френската марка

През пролетта на 2019 година компанията Peugeot представи на автосалона в Женева концептуалния модел 580 PSE, оборудван с хибриден силов агрегат с мощност 400 к.с. Според изданието Automobilwoche, ръководството на компанията е позволило пускането на автомобила в серийно производство.


Peugeot 508 PSE


Освен това, всички бъдещи спортни версии на модели на френската марка ще бъдат с хибридни агрегати. Задвижването на Peugeot 508 PSE става с 1,6-литров бензинов турбодвигател с 200 к.с., както и с два електромотора – по един на всяка ос, развиващи съответно 110 и 200 к.с. Съвкупната мощност на системата е 400 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,3 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

Зареждащият се хибрид разполага с батерия с капацитет 11,8 кВт/ч, като само на електричество пробегът е около 50 километра по цикъла WLTP. Ще бъдат произведени не повече от 1000 такива автомобила, като продажбите им ще стартират през февруари 2021 година.

Впоследствие абревиатурата PSE, която означава Peugeot Sport Enigneered, ще бъде използвана и от други спортни версии на модели на френската марка. Очаква се появата на Peugeot 208 PSE и на кросоувъра 3008 PSE. Тези две версии ще са хибридни, като 3008 PSE ще получи система за задвижване на четирите колела.

Снимка: Peugeot

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Николай ( преди 3 години )
    Пежо....и суперхибрид, въобще и нещо супер....не се връзва...Автомобили за домакини и възрастни.Та те продават повече бусове и баничарки.Та няма много да им върви с продажбите на суперхибрида, както и с всико над клас Голф.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Айде стига с тези АБС и ЕСП - един софтуер който се знае от сума години, а навигация можеш да имаш с таблет за 200лв. Лакоми са всички - да се задавят дано :-)
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ПСА вдигнаха доста нивото в последните 5-6 години и е нормално да вдигнат и центе. (което правят всички, заради инвестиции, инфлация, поскъпват матеряли). И аз помня когато си взех 406 Купе, колата беше 34к Евро всички екстри (Платиниум).. сега 508 е +10к (ГТ версия, почти всичко вътре)Ниския сегмент най осезаемо се виждат разликите в цените, факт.. но ги задължиха, АБС, ЕСП, сега искат и SOS (което значи и навигация)..
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Почти съм сигурен, че си прав за екстрите, но пак ми се вижда много за ПСА. Не знам, може би е защото съм стар и помня, че Фиеста започваше от 18к, а сега започва от 35к :-)
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    2, мм може би си прав, но бих погледнал стандарното оборудване което влиза на тези пари. БМВ / ФВ обикновенно са доста "голи", доакто френските примерно идват с някои глезотии. Играл съм си да конф. БМВ/ МБ и Пежо (един и същ клас модели, сходни двигатели). Пежо ми идваше с почти всички екстри, и ако исках същите и от БМВ / МБ +6-8К Евро.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Е това си е стандартният хибрид на ПСА - надули са двигателя с 20 коня и има версия с по-мощен електромотор. C5 Aircross е с 180кс + 110 (80кВ). Скъпички ми се виждат хибридите на ПСА. Според БГ сайтовете C5 Aircross Hybrid започва от 79к лева, а BMW 225xe от 71,5к и VW Passat GTE (не е 4x4) от 75к
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    за съжаление.. Не са никак лоши автомобили и не веднъж са доказвали че могат, ако решат да спретнат нещо (доста) спортно. Пазара им е в масовките, ясно е, но може би трябва да си повярват малко повече и да се набъркат в малко по дълбоките води. Имат ОПЦ на Опел, могат да ползват доста хубави мотори от ФСА, самият им спортен отдел не е за подценяване.. могат само да спечелят.