IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия създадоха непобедима камера за скорост

Проектът на Vitronic издържа на куршуми, огън и наводнение

Камерите за превишена скорост често стават жертва на недоволни шофьори, които ги боядисват, подпалват, стрелят по тях или просто намират начин да ги повредят. Компанията Vitronic обаче е създала камера, която е неуязвима и може да мести с помощта на ремарке, което обаче се крие под бронята й.


Vitronic new camera


В автономен режим на работа камерата може да работи до 10 дни, като на ден има капацитет за около 1000 снимки на нарушители. Ако положението стане критично е предвидена и възможност за смяна на батерията в полеви условия, без да се прекъсва процеса на работа. А в допълнение на всичко идва и фактът, че буквално всяка лека кола може да закачи ремаркето с камерата и да го позиционира там, където искат полицаите.

От Vitronic обясниха, че са осигурили на камерата „най-добрата защита срещу вандализъм” – корпусът не може да бъде пробит от куршум, не пропуска вода и скрива напълно колелата на ремаркето. Инсталирана е и автоматична система за противопожарна защита, както и система за подаване на авариен сигнал ако все пак се намери някой, който много упорито държи да „манипулира” работата на камерата.


Vitronic new camera


Неприятната новина за водачите е, че камерата е оборудвана със система Poliscan, която позволява отчитането на скоростта на всички превозни средства в няколко ленти на движение, които следи апаратурата.

Засега камерата на Vitronic минава през изпитания в Германия, като вече се знае, че серийната версия ще струва около 150 000 евро.

Снимки: Vitronic

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 3 години )
    Що не мислите малко как да карате безопасно, ами сте тръгнали пак с рогите напред да хулите. За разлика от БГ в Германия глобите не са колкото половин заплата. Много по поносими са. Но хората са си дисциплинирани. Много възрастни хора карат коли. Това изисква толерантност на пътя. Хората си ценят живота и здравето. Вандалите и джигитите са предимно хората от Дълбокия Изток. Заради тях (вас) се наливат луди средства за контрол. Немеца си има самоконтрол.
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това отдавна е в експлоатация, не само в Германия, но дори и в Франция, та незнам за какви полеви тестове говорите. Цената се избива, предвид че се поставят, там кудето носят доходи, а не там където има нужда (според закона- рискови места), и е публична тайна че с камерите общините си пълнят хазните...
  • #2
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това нещо трябва да бъде забранено с резолюция на ООН за престъпление срещу човечеството. Освен това, видели сме доста "неуязвими" немски изобретения в историята. Да питаме хитлер за втората световна, танковете и руснаците ;)
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Хаха ( преди 3 години )
    Тоя германски *** няма да изкара и 2 минути тук!