IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Камера за скорост натрупа 1 милион франка от глоби за 49 дни

За този период 11 822 автомобила са преминали по-бързо от позволеното

Камера за скорост натрупа 1 милион франка от глоби за 49 дни

Само за месец и половина камера край път в Швейцария е регистрирала повече от 11 000 превишения на скоростта, като това я прави една от „най-доходоносните” за местния бюджет, съобщава изданието fm1today.

Камера за скорост вкара 1 милион франка в бюджета на Швейцария за 49 дни

Мобилният радар на полицията е бил поставен в околностите на градчето Шварценбах, кантон Санкт Гален. Той е работил точно 49 дни, 17 часа и 35 минути, като за това време край него са минали 380 452 автомобила. От тях 11 822 са уличени в превишаване на разрешената скорост.

Общата сума от глобите, наложени на нарушетилите на правилника за движение, е 1 106 470 швейцарски франка (941 030 евро). Изчисленията сочат, че по време на функционирането на радара на всеки час са хванати поне 10 нарушители на ограниченията на скоростта.

Изданието допълва, че тази камера е рекордьор по приходи от глоби в кантона, но не е в цяла Швейцария. Мобилен радарен комплекс на полицията в кантон Тичино за 6 месеца е фиксирал над 68 000 нарушения, като е донесъл приходи на бюджета в размер от 8 млн. франка.
 

0 от 500
  • #11
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако шариш на куките какви актове искаш да имаш Тинтири? Аз за последните 20г имам 2-3 акта, навъртяни около 400-500к км с личния си автомобил, пари не давам. Това не означава че не карам по бързо, но макс с 10-15 над ограниченията, не 20-50 както ти споменаваш
  • #10
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    сложете на хубав път неразумно ограничение и повече ще съберете ако това е целта.
  • #9
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Селянинът с колелото - ДжоХа на бас, че имаш повече фишове и актове от мене! Тръгни от София за Варна и ако намериш 10 човека да не карат с превишена скорост ще ти купя чисто нова кола квато си избереш... НЯМА ТАКИВА по тая логига всички трябва да са мъртавици - ама не са! От 100 катастрофи на тоя път 99 са при неправилно изпреварване и челен сблъсък! Но КАТ ти е благодарен за великденските надбавки за шефовете и коледните им бонуси! ***!
  • #8
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Потресаващо е колко много сeльoвци дращят - поглднете статистиката на КАТ бе драги омотани! Анонимен тия дето се дънят по дърветата обикновено са пияни - ако спрете да слушате медийните пропаганди и вземете да мислите с промитите си мозъци ще видите, че причината за смъртността по пътищата НЕ Е превишената скорост а една камара други фактори среу които никой не се бори ПРЕВИШЕНАТА СКОРОСТ САМО НОСИ ДОХОДИ щото е най-лесна за констатиране - а хората продължават да си *** по пътя, щото вие ст
  • #7
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, никой не е умрял поради превишена скорост! Бати вица. Сигурно всички които се дънят по дървета и стълбове са кали бавно или са изпреварвали в завой!!!Аман от безсмъртни типове...
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    състезател ( преди 6 години )
    Високата скорост е предпоставка за трагедия. Пример: преминава по/мияр през пътя - караш с 70кмч или със 120кмч при кой вариант има шанс да не се метнеш някъде помитайки и невинни хора? Не ги разбирам тия дето са против ограниченията - ако всички карат с 200 в града дали ще е ок ??
  • #5
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    *** НИКОЙ НЕ Е УМРЯЛ ЩОТ Е КАРАЛ С 20 ИЛИ ДАЖЕ 50 ОТГОРЕ!!! Хората *** от малоумно изпреварване на завойм от отнемане на предимство и вся друга гняз - ПРОЦЕНТА НА УМРЕЛИТЕ ОТ ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ ДАЖЕ И В БЪЛГАРИЯ НЕ НАДМИНАВА 1%Айде извади си главата от еди къде си ако обичаш И СПРЕТЕ С АНТИ-АВТОМОБИЛНАТА ПРОПАГАНДА!!! Като не ви харесва товарете се на влака и тва е!
  • #4
    15 rate up comment 5 rate down comment
    до глупендера долу ( преди 6 години )
    глупендерняма Анти-автомобилната пропагандаима нати-*** пропагандащото аз не съм фен някой ***, дето е решил да се прави на голямата работа на пътя да отнесе мен, мой близък или приятел- това е !който иска да се прави на състезател - да си плати за писта !обществените пътища са за нормално и безопасно придвижване от точка а до точка б !
  • #3
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Да де... основното е, че Е ДОХОДОНОСНО!! Явно, че няма никакъв проблем с шофирането с тая скорост щото не четем за 11000 изпоизтрепали се, а че им са изкарали кинти... Анти-автомобилната пропаганда и откровена дивотия навсякъде е една и съща! Яхвайте магаретата - те не превишават скоростта!!!
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    а *** комплексара , като се качи в кола хваща Господ за шлифера .......ти наип кой съм аз и тая кола какъв голям ми прави ***......жалка дошоващина !