IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци показаха бизнес-седан на базата на Volvo

Серийният Geely Preface ще стъпи на пазара в Европа догодина

Китайската компания Geely показа официални снимки на бизнес-седана Preface, който ще се предлага като глобален модел и ще се появи дори на европейските пазари.


Geely Preface


И технически, и външно автомобилът напомня на моделите на Volvo, като това не е никаква изненада – дизайнер на модела е Питър Хорбъри (бивш дизайнер на шведската марка), а в основата на Preface е платформата CMA, разработена от Volvo.

Бизнес-седанът на Geely е малко по-голям на размери от Volvo S60. Дължината е 4785 мм, широчината – 1869 мм, височината – 1469 мм, а разстоянието между двете оси е 2800 мм. Като конструкция седанът се доближава до кросоувърите Volvo XC40 и Geely FY11.


Geely Preface


Демонстрационният прототип Preface се отличава по червените спирачни апарати, нископрофилните гуми с размери 225/45 R18 и спортната изпускателна система с раздалечени в двата края на задната броня тръби на ауспусите. Задвижването е към предната ос, като инженерите на Geely обещават идеално разпределение на масата на автомобила, който тежи 1542 кг.

Засега официално е потвърден само един силов агрегат – бензинов с 4 цилиндъра Volvo Drive-E с турбо и работен обем 2,0-литра. Той развива мощност от 190 к.с., като се съчетава д 8-степенна автоматична скоростна кутия Aisin.


Geely Preface


Компанията-производител обещава още подробности за седана Preface по време на автосалона в Пекин, стартиращ на 26 септември. Продажбите на модела на китайския пазар стартират до края на годината, а през 2021-а той ще започне да се изнася и в чужбина.

Снимки: Geely

0 от 500