IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors не се отказва от делото срещу Fiat Chrysler

Концернът се опитва да възобнови отхвърления от съда иск срещу конкурента

През миналия месец федерален съдия отхвърли иска на концерна General Motors срещу конкурента Fiat Chrysler Automobiles, но явно това няма да бъде краят на историята и съдебната сага между двата автомобилни производителя ще продължи, съобщава Automotive News.


Fiat Chrysler


Според информациите, юристите на GM се опитват да възобновят съдебното производство, като предоставят нови доказателства. На свой ред, адвокатите на италиано-американски концерна FC A продължават да отричат обвиненията в даване на подкупи на профсъюзите с цел навреждане на конкурента.

В заведения по-рано съдебен иск се казваше, че FCA плаща на ръководството на профсъюза United Auto (UAW), който трябва да организира стачка сред работниците в заводите на General Motors с настояване за увеличение на заплатите. Спирането на работа е нанесло щети на концерна GM в размер на милиарди долари.

Съдът вече отхвърли иска на GM заради липса на доказателства. Сега от General Motors твърдят, че имат нови сведения по случая, които включват извлечения от сметките на ръководителите на UAW в банки в Швейцария и на Каймановите острови. Именно в тях са постъпвали парите от подкупите, давани от представители на FCA.

Снимка: Autonews

0 от 500
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В петък съдът отново отказа да работи по делото заради спекулативния характер на обвиненията. Тая лелка от GM да ходи да се почеше някъде за пари, че е непоносима.