IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият електромобил на Subaru ще е готов през 2022 година

Кросоувърът на ток се разаботва съвместно с партньорите от Toyota

Планът с предстоящите премиери на нови модели на компанията Subaru беше разкрит от изданието Auto Guide, което публикува слайд от закрита презентация, на която са били обявени плановете на производителя. От тях става ясно, че през пролетта на 2022 година на пазара ще се появи първият електрически модел на марката.


Subaru


Вече беше съобщено, че електромобилът на Subaru се разработва съвместно с партньора Toyota, като моделът с минимални разлики ще се предлага и под двете марки. Досегашните информации сочеха, че кросоувърът на ток ще бъде пуснат не по-рано от 2025 година, но явно плановете на марката са се променили.

Сега обаче стават ясни и някои технически характеристики на бъдещия електромобил на Subaru. Той ще се предлага със задвижване на четирите колела дори в базовата си версия, което означава, че ще получи поне 2 електромотора – по един на всяка ос. Съвкупната им мощност ще бъде 250 к.с., като пробегът с едно зареждане ще достигне 480 км.

Въпреки появата на електромобил в гамата, Subaru не планира отказ от бензиновите си автомобили. Според плана на компанията, през пролетта на 2021 години ще се появи новото поколение на купето BRZ, както и всъдеходни версии на кросоувърите Forester и Outback. За есента на същата година е планирана премиерата на новата Impreza WRX, а през септември 2022 година ще излезе и версията WRX STI. В началото на 2023 години трябва да бъде готово и новото XV.

Снимка: Subaru

0 от 500