IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем с батерията спря продажбите на хибридната Puma

Четири кросоувъра вече се запалиха заради дефектния детайл

Европейските дилъри на Ford са спрели продажбите на хибридната версия на новия модел Puma заради проблеми с прегряваща батерия, потвърди компанията.


 Ford Puma


Компактният SUV с plug-in хибридно задвижване се появи съвсем скоро на пазара и се представя повече от успешно, като половината от купувачите на Kuga в Европа през второто тримесечие на тази година са избрали точно тази версия. 


Сега обаче продажбите на Kuga PHEV, произведени до 26 юни са спрени „временно” заради прегряване на батериите, работещи при висок волтаж, като до момента има данни за четири пожара, свързани с този проблем.
 

В допълнение, собствениците на хибридната Puma са били информирани от компанията да не зареждат батерията на борда на колата до „следващото указание” от дилърствата на Ford. Предполага се, че в основата на проблема лежи дефект в зарядния модул на батерията на Puma PHEV.
 

Според непотвърдена информация, почти 27 000 в световен мащаб са засегнати от този проблем. 

Снимка: Ford 

 

0 от 500