IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци определиха най-добрите електрически модели на 2020 година

Класацията на изданието What Car е разделена на коли на ток и на хибриди

Британското автомобилно издание What Car обяви победителите в конкурса за електрифицирани автомобили Electric Car Awards, който се организира съвместно с доставчика на зарядни станции – компанията Myenergi.


Porsche Taycan


Конкурсът бе проведен в условията на сериозни ограничения, наложени в Европа, заради пандемията от коронавирус. Именно те обаче доведоха до повишаване на онлайн-интереса към електрифицираните автомобили. В началото на юли близо 30% от читателите на What Car признаха, че са готови да си купят електрически или хибриден (плъг-ин) модел, като причина за това е и променената среда, в която са принудите да живеят.

Самият уейбсайт What Car има за цел да помогне на потребителите да изберат възможно най-добрата кола в зависимост от нуждите и бюджета, с който разполагат. Все по-голямата популярност на електрифицираните автомобили и тяхното по-специфично използване – най-вече зареждане и обслужване, донякъде обърква евентуалните им клиенти и се налага те да търсят помощ от експерти.

Победителите в конкурса са разделени на две групи – електромобили и хибриди, като във всяка от тях влизат модели от 8 различни категории. Любопитното е, че награди печелят автомобили на 12 различни производители, като само BMW, Kia, Porsche и Tesla имат по 2 победителя в различни класове. Единствено Kia и Porsche имат електрически и хибриден модел на първо място.

Най-добрите електромобили според What Car (ГАЛЕРИЯ):

Най-добрите хибриди (плъг-ин) според What Car (ГАЛЕРИЯ):

Снимки: Autocar

0 от 500