IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа интериора на Enyaq iV

Електрическият кросоувър получи 13-инчов екран на мултимедийната система

Чешкият автомобилен производител Skoda публикува в мрежата първа снимка на интериора на електрическия кросоувър Enyaq iV. Моделът ще получи многофункционален волан с две спици, виртуално табло, нов прожекционен екран с технология за разширена реалност, 13-инчов дисплей на мултимедийната система, както и малък тъчпад пред селектора на предавките. Климатикът се управлява с традиционни бутони.


Skoda Enyaq iV


Освен това салонът е по-просторен, като от компанията посочват, че пътниците отзад ще се радват на "голям простор за краката", има и много отделения за съхранение на малки вещи. Багажникът пък е с обем от 585 литра. Производителят отбелязва и екологичните материали, използвани в интериора на кросоувъра. Например, маслинена кожа или смес от 40% вълна и 60% полиестер, направени от рециклирани пластмасови бутилки.

Моделът е изграден върху модулната платформа MEB. Той се задвижва от един или два електромотора, произвеждащи от 148 до 306 конски сили. С едно зареждане автомобилът ще може да изминава до 460 км. Премиерата на Skoda Enyaq iV ще се състои на 1 септември.

0 от 500