IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще има ли революция в дизайна на Renault и Dacia?

Новият шеф на френската група си доведе и нов дизайнер от Seat

Ще има ли революция в дизайна на Renault и Dacia? Въпросът изниква, след като френската компания официално потвърди привличането на досегашния главен дизайнер на Seat Алехандро Месонеро-Романос. Позицията му все още не е съвсем ясна, но според вътрешни източници, цитирани от в. Liberacion, испанецът е поканен по изричното настояване на новия главен изпълнителен директор на Renault Лука де Мео, който до тази пролет му бе шеф в Seat.
  
  
Алехандро Месонеро-Романос

Алехандро Месонеро-Романос


Поне за момента йерархията в групата Renault се запазва и Месонеро-Романос ще бъде подчинен на старши-вицепрезидента по дизайна Лоренс ван ден Акер. "Неговата отлична работа е добре позната и призната в автомобилната индустрия и съм уверен, че опитът му ще засили нашия екип", коментира самият ван ден Акер. Холандецът, който преди преминаването си в Renault през 2009 бе начело на дизайна в Mazda, успя да преобрази коренно френската марка, както и да изгради нов имидж на дъщерната Dacia.
  
  
Лоренс ван ден Акер, дизайнер, Renault

Лоренс ван ден Акер. Прочутият с неизменно крещящите си маратонки холандец преобрази френската група, откакто пое дизайна й през 2009. Специалното му интервю за "КОЛЕЛА" и Automedia.bg можете да видите тук
  

  
Самият Месонеро-Романос не е ново лице в Renault. Седмото и най-малко дете в мадридско семейство, произлизащо от прочутия писател Рамон де Месонеро-Романос, Алехандро е завършил индустриален дизайн и след това - Кралския колеж по изкуствата в Лондон. Започва работа именно в Seat в средата на 90-те години, после му възлагат модели на Volkswagen и Audi, а през 2007-2011 работи за Renault и за дъщерната Samsung Motors в Корея. През 2011 лично Валтер де Силва го кани да оглави дизайна на Seat, замествайки Люк Донкерволке.


Най-известните проекти на Алехандро Месонеро-Романос (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Само пръчки. На това дизайн ли му казваме?
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    по-скоро трябва да задава такива, каквито клиентелата да иска да си купи
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    От галерията се вижда, че си пада по ръбовете и острите ъгли - няма лошо, но това е актуално сега за повечето марки и моделите им по света. Един дизайнер на висок пост не трябва ли да задава иновативни форми, каквито не са виждани досега...?