IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo увеличи почти двойно продажбата на хибриди

Пазарният дял на шведската марка при този тип автомобили достигна 20%

Шведският производител Volvo разкри подробности за продажбите на свои автомобили с хибридно задвижване. За първите 6 месеца на 2020 година компанията е реализирала на пазара с 80% повече такива превозни средства в сравнение с аналогичния период на миналата година. Това позволява на Volvo да се нареди сред лидерите на пазара на хибриди в световен мащаб с дял от около 20%.


хибриди Volvo


През периода от началото на януари до края на юни дилърите на Volvo в Европа са успели да продадат 123 198 нови коли. От тях 29 918 са стандартни хибриди, което означава пазарен дял от 24%. Година по-рано автомобилите с такъв тип задвижване, реализирани от марката, са два пъти по-малко. А ако не беше пандемията от коронавирус, то резултатите със сигурност щяха да са още по-високи.

Сериозен ръст се отбелязва и при плъг-ин (зареждащите се от електропреносната мрежа) хибриди. За първите 6 месеца скандинавската компания е продала 37 775 автомобила, което e близо 2 пъти повече от резултата за същия период на 2019 г. - 21 015 бройки.

Най-популярните хибридни модели на марката са V60 и XC40, съобщават още от Volvo. На най-големия пазар – този в Китай, са продадени 2100 хибрида, което означава пазарен дял от 3,2%. Там най-успешно се представя флагманът на марката – седанът S90.

Снимка: Volvo

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    какво беше казал джереми кларксон радвайте се на живота докато не сте си купили волво и как горят хибридите на китайския премиум волво https://youtu.be/fYE0CXPpkd8
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Китайските хибриди на Волво. Ако искате най-добрият хибрид в момента си купете Тойота, въпреки че това скоро може и да се промени с новите хибриди които се анонсират от други производители.