IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият флагман на Volvo ще е крос-купе на ток

Eлектрическият модел няма да отстъпва на XC90 като размери

Шведският производител Volvo нееднократно съобщава за усърдната си работа по развитието на автомобили с електрическо задвижване. Някои от нейните разработки се виждат и сега, но в компанията не се задоволяват с постигането и са си поставили за цел до 2025 г. да предложат на пазара редица нови модели.


Volvo


Един от тях ще бъде купеобразен кросоувър, който ще се превърне и във флагман на марката, съобщава Auto Express. Като габарити задвижваният на ток модел няма да отстъпва на големия кросоувър XC90, но ще предлага далеч по-добра аеродинамика, както и впечатляващо оборудване.

Според вицепрезидента на Volvo – Робин Пейдж, който отговаря за дизайна на автомобилите на компанията, бъдещите електрически модели на външен вид трябва кардинално да се различават от сегашните. Затова и се търсят нови варианти, като един от тях е именно купеобразен кросоувър.

„Преминаването към електромобили ни дава възможност да преосмислим това, което сме постигнали до момента. Вече сме по-отворени съм създаване нови превозни средства с най-различни размери. Предизвикателството за дизайнерите е огромно, защото трябва да намерим баланс между големите размери и вътрешно пространство от една страна и аеродинамиката от друга“, обясни Пейдж.

Заедно с бъдещото си крос-купе през 2021 г. Volvo ще представи и третото поколение на сегашния си флагман XC90. Кросоувърът също ще получи изцяло електрическа версия, която ще разчита на напълно нов силов агрегат. Той ще се използва и за двата нови модела на ток на скандинавски производител.

Снимка: AutoExpress

0 от 500