IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата S-Class ще получи уникална защита на пътниците

Това ще първият автомобил, снабден с централни въздушни възглавници

Компанията Mercedes-Benz продължава да разкрива подробности за новото поколение на флагмана си S-Class, чиято премиера е насрочена за септември. Този път беше показана технология за защита на возещите се на задната седалка пътници.


Mercedes-Benz S-Class защита


Засега не се съобщава, как точно е устроена новата система, но ако се съди по показаното изображение, въздушните възглавници ще бъдат вградени в задната част на предните седалки. При всякакъв сблъсък те ще се активират вместо страничните еърбегове, като ще осигуряват максимална защита за пасажерите на втория ред.

Представители на германския производител твърдят, че новата S-Class ще стане първият автомобил, оборудван с централни еърбегове, които защитават возещите се в колата при всяка ситуация. Не се разкрива обаче, как новата система ще бъде интегрирана в детските столчета.

Освен това, новото поколение на флагмана на Mercedes-Benz ще бъде оборудван със система за защита, която в случай на опасност от сблъсък от движещ се отзад автомобил, ще може сама да предприеме превантивни мерки за защита на водача и пътниците. Разработената технология ще са активира, ако автомобилът е в спрял, като ще разбита с активна система за определение на неговото положение на пътя. Тя ще може да контролира индивидуално твърдостта и състоянието на отделните елементи от каросерията, както и на колелата.

Снимка: Daimler

0 от 500