IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как монета балансира върху 5,7-литров V12 на BMW 850CSI

При работещ двигател тя дори не помръдва (ВИДЕО)

Виждали сме какви ли не неща, но балансиране на монета върху двигател на автомобил никога не е влизало в уравнението ... досега. Оказва се, че моторът на BMW 850CSI от 1994 година е толкова спокоен, че дори когато работи може да поставите монета върху него и тя няма да падне. Дори няма да помръдне.


BMW 850CSI - монета


Въпросната монета, ако има значение, е от 50 британски пенса, която има седем заоблени ръба. Мъжът от видеото решава да направи опит и да я балансира на 5.7-литровия V12 двигател на своя автомобил. Чудото става - монетата дори не се поклаща. Доста сериозна работа от инженерния отдел на BMW, която може да се види и в повечето Rolls Royce, тъй като те споделят подобен двигател, ако не и същия, в някои случаи.



Този двигател има не толкова впечатляващата мощност от 400 коня, което не е много за размера му, но повече от достатъчни за такъв голям автомобил какъвто бе старата 8-ма серия. Този V12 има сравнително нисък празен ход, а собственикът му го развърта във видеото до към 2500 об/мин, за да покаже колко добре е балансиран.

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    д-р. Куртев ( преди 3 години )
    Бил съм 5-6 клас / това по времето на социализАма/ когато се говореше,че в Rolls Royce ,в купето се чувал само часовника като работи двигателя и монета стои изправена на двигателя ! Та така,че сега било изпробвано за първи път !
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    На тоя номер с монетката хората се впечатлявах преди 20-25 години. Има много 6 и 12 цилиндрови двигатели с които ще същото положрнието с монетката.
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    ДВГ Фен ( преди 3 години )
    Видяхте ли ве, зелени?! Теслата така може ли, аааа?
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    ... ( преди 3 години )
    и то издялано от рено и поставено в некоя неуДачия!