IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

22-годишно Subaru се продава за рекордна сума

Impreza 22B STi може да стане най-скъпият модел на японската марка

Напоследък търсенето в Западна Европа на мощни японски модели от 90-те години на миналия век се увеличава. В резултат на това цената на такива автомобили също скочи няколко пъти. Това обаче се отнася само за уникални образци в отлично състояние. Добър пример за това е Subaru Impreza 22B STi от 1998 г., който е обявен за продажба във Великобритания за 295 000 паунда (към 327 500 евро).


Subaru Impreza 22B STi


От този модел са произведени едва 426 бройки. Обявеният за продажба е имал досега само един собственик и рядко е бил каран, за което говори пробегът му от само 453 километра. Автомобилът е в перфектно състояние и с пълното си заводско оборудване. Салонът изглежда така, сякаш колата никога не е била използвана. Според продавача в салона дори все още мирише на автомобил, току-що купен от дилъра.


Subaru Impreza 22B STi


Въпросният Subaru Impreza 22B STi е снабден с 2.2-литров турбо двигател с ковани бутала и поръчкови всмукателни клапани. Той развива мощност от 280 коня и 363 Нм максимален въртящ момент. Според експерти обаче, че мощността на модела е по-голяма от обявената от собственика. Ако бъде продаден за въпросната сума, този автомобил ще се превърне в най-скъпото Subaru в историята.

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Здравейте ( преди 3 години )
    Една от колите ми е SUBARU 1.8 атмосверен автомат 1993 г. Върви без никакви ремонти, редовната профилактика и нищо друго ! Дори е с оригиналния катализатор и минава всякакви провери без проблеми ! Може да пробваме на някоя писта GTI-то ! Поздрави
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    до#2 Твърдиш, че пежото е с по-добър старт от STI? Или мутрите не могат да карат?
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хубавите неща в този живот са скъпи.