IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep показа първите си хибриди

Compass 4xe и Renegade 4xe получават еднакво техническо оборудване и задвижване на четирите колела

Американският бранд Jeep, който е част от Fiat Chrysler Automobiles, показа в Европа първите си хибридни модели - Renegade 4xe и Compass 4xe. В техническо отношение и двата автомобила са напълно еднакви. Според марката, плъг-ин хибридната система е проектирана в името на екологичността и ефективността на автомобилите и не жертва мощността и скоростните характеристики.


Jeep Compass 4xe и Renegade 4xe


Хибридната система на двата модела е базирана на на 1,3-литров четирицилиндров бензинов турбо двигател и един електромотор, разположен на задната ос. Общата мощност е 190 или 240 к.с. в зависимост от модификацията, а въртящият момент - 520 Нм. Това позволява на автомобилите да ускорят от място до 100 км/ч за 7,5 секунди и да развият максимална скорост от 130 км/ч само на ток и 200 км/ч, когато работи ДВГ. Трансмисията е 6-степенна автоматична. Задвижването на двата модела е на четирите колела, а разходът на гориво - около 2 литра в смесен цикъл на движение.

Още снимки на Jeep Compass 4xe - в галерията:

Захранването на електромотора става от батерия с капацитет 11,4 кВтч, а само на ток двата автомобила могат да изминат до 50 километра. Освен това хибридите имат система за рекуперация на енергията при спиране и движение по наклон, която увеличава пробега им. Батерията може да се зарежда както от домашната мрежа, така и от специализираните станции. Възможни са 5 избора на режим на шофиране: Auto, Snow, Mud & Sand, Rock и Sport.

Още снимки на Jeep Renegade 4xe - в галерията:

Jeep Renegade 4xe и Jeep Compass 4xe получиха също така подобрени системи за помощ на водача, които включват система за предупреждение от челен удар, интелигентна система за ограничаване на скоростта, система за разпознаване на пътните знаци, система за определяне умората на водача, система за мониторинг на слепите зони, парктроник, камера за обратно виждане и система за помощ при паркиране. Двата модела ще започнат да се продават в Европа от септември.

Снимки: Jeep

0 от 500