IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini пуска в продажба уникален Aventador SVJ

Версията Xago ще излезе в серия от 10 бройки и ще струва над милион долара

Италианският производител Lamborghini представи специална версия на хиперколата си Aventador SVJ, която получава името Xago. Тя ще излезе в ограничена серия от 10 бройки, като целта на компанията е автомобилът да привлече максимален интерес и да донесе сериозни приходи.


Lamborghini Aventador SVJ


Машината получава ярко сини акценти по каросерията и в салона, като те имат формата на шестоъгълници. Това не е случайно избрано, тъй като дизайнерите на колата са били вдъхновени от облаците над Северния полюс на планета Сатурн, които имат сходна форма.

Отпратки към този елементи могат да се видят и на вратите на автомобила, а също така и на седалките, като целта е с тях да бъде привлечен максимален интерес от страна на евентуалните клиенти. Те обаче ще бъдат грижливо подбрани от компанията-производител, като ще могат да поръчат хиперколата само през специално приложение за смартфон.


Lamborghini Aventador SVJ


Технически версията Xago не се различава от стандартното Lamborghini Aventador SVJ. Под капака на машината се намира познатият 6,5-литров V12, чиято мощност е 770 к.с. С него роудстърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди и развива максимална скорост от 352 км/ч.

Цените на уникалния автомобил не се разкриват, но роудстърът Lamborghini Aventador SVJ струва 700 000 долара, което кара експертите да очаква, че версията Xago ще се продава за минимум 1 млн. от същата валута.

Още снимки на уникалния роудстър - вижте в галерията:


Снимки: Lamborghini

0 от 500