IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нищо общо с Prius: 18-те най-интересни хибридни автомобила

Комбинацията от бензинов двигател и електромотор не е непременно скучна

Хибридните автомобили съществуват доста повече от век - Фердинанд Порше представя своя проект за такъв още през 1899. Но едва през 90-те Toyota със своя Prius успя да ги превърне в масово, пазарно решение. Prius несъмнено ще остане в историята като една от най-важните коли на последния четвърт век. Тя е забележително инженерно постижение и промени представите ни за ефективност, особено при движение в града.
 
  
Toyota Prius
  
  
Но онова, което никой не е посмявал да каже за нея, е "вълнуваща кола". Всъщност у цяло поколение тази японска машина внуши усещането, че "хибрид" е нещо благоразумно, технологично напредничаво, но доста скучно.
Но има и хибриди, които успешно се борят с това схващане, и които предизвикват не само любопитство, но и адреналинов прилив. Ето 18 от тях, селектирани от R&T.


Най-интересните хибриди в историята (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ако не бяха Приус и Тесла, и тези тук нямаше да ги има.
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Дошо, супер, преживял си пандемията. Тревожехме се :)
  • #1
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    "Високотехнологичните" решения обаче се оказаха канцерогенни и тракащи, съответно непокриващи стандартите за емисии и сега, за да избегнат огромните глоби, "виокотехнологичните" ще трябва да купуват батерии и други модерни решения от "ширпотребите".