IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini John Cooper Works GP 2020 поставя рекорди за скорост

„Злобният“ мъник е на път да слезе под 8 минути на „Нюрбургирнг“ (ВИДЕО)

Версията Mini John Cooper Works GP, моделна година 2020, беше представена по време на автосалона в Лос Анджелис през миналия ноември. Това е най-мощният и най-бърз сериен модел в историята на марката, като под капака му е поставен 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 306 к.с. и 450 Нм, като мощността е достъпна още при 1750 об/мин.


Mini John Cooper Works GP


В сравнение със стандарния Mini Cooper JCW, мощността на новата версия GP е увеличена със 75 к.с., но още по-важното е, че хечбекът подобри предишния рекорд на британската марка за най-бърза обиколка на пистата „Нюрбургринг“. Това е постигнато благодарение на модернизирани детайли на двигателя, както и на по-производителна изпускателна система и на подобрени турбокомпресори.

От компанията-производител съобщават, че новото JCW GP е подобрило най-доброто постижение на бранда на Северна дъга с цели 19 секунди. Засега официалното време не е съобщава, но се посочва, че мъникът може да следе под 8 минути за обиколка.


Mini John Cooper Works GP


В същото време на Youtube-канала Sport Auto се появи видео със скоростното преминаване на Mini John Cooper Works GP 2020 по Северната дъга. Управляваният от тест-пилота Кристиан Гебхард автомобил записа време от 8 минути и 3,86 секунди, което е по-слабо от обявеното от Mini, но пък е много по-добро от стария рекорд, фиксиран от Mini JCW GP през 2013 г.

Посочва се също, че по време на рекордната обиколка времето не е било идеално – 27 градуса по Целзий, а настройките на окачването са били в градски режим, а не в режим „Спорт“. Това също е повлияло на резултата на автомобила.



Снимки: Mini, видео: YouTube

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Геле ( преди 3 години )
    немога да разбера как гониш рекорд и настройките на окачването са ти за градско, явно идеята не е това, а просто PR и всичко наново след 4 месеца.