IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Corolla получи спортна версия

Серията Apex Edition излиза в ограничен тираж

Компанията Toyota представи спортна версия на седана Corolla под името Corolla Apex Edition. Серията от 6000 бройки е предназначена за пазара в САЩ, като е адресирана към купувачите, които търсят достъпна спортна кола с добро поведение на пътя.


Toyota Corolla Apex Edition


Главното визуално отличие на Toyota Corolla Apex Edition от предлаганите до момента версии SE и XSE са черните аеродинамични елементи по каросерията, които са комбинирани с бронзов цвят на сплитера, бронята, престилките и дифузьора. Спойлерът на багажника е допълнителна опция.

За спортното поведение на пътя главна заслуга обаче имат не тези елементи, а новите настройки на окачване. То е направено по време на тестове на полигона TMC Higashi-Fuji в Япония, а също така и на американските трасета Toyota Arizona Proving Ground и MotorSport Ranch в Тексас.


Toyota Corolla Apex Edition


Всички автомобили от серията Apex Edition са оборудвани с нови амортисьорите с ограничител на пружините, които на свой ред са по-твърди, както и със със стабилизатори за напречна стабилност. Пътният просвет е намален с 15,2 мм, но твърдостта на окачването е увеличена – с 47% отпред и с 33% отзад.

Седанът получава и нови 18-цолови джанти, които са с килограм по-леки от обичайните да модела, а също така обновен софтуер на усилвателя на волана и на електронната система за стабилизации. Стандартната за модела изпускателна система е заменена от спортна, която е от неръждаема стомана.


Toyota Corolla Apex Edition


Специалната версия Corolla Apex Edition се предлага само с 2,0-литров двигател Dynamic Force с мощност 171 к.с. и 205 Нм. Скоростната кутия е предимно вариатор Direct Shift CVT, но 120 бройки от модела ще бъдат оборудвани с 6-степенна механична iMT с функция за изравняване на оборотите при превключване на по-ниска предавка.

В стандартното оборудване на спортния седан влизат мултимедийна система с 8-инчов дисплей и поддръжка на протоколите Android Auto и Apple CarPlay, а също така комплекс от електронни асистенти Toyota Safety Sense 2.0 с функция за предотвратяване на сблъсък, динамичен круиз-контрол и автоматично управление на дългите светлини.

Още снимки на спортния седан - вижте в галерията:

Снимки: Toyota

0 от 500