IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Повече няма да има Lincoln Continental

Счетоводителите на Ford окончателно видяха сметката на легендарната лимузина

Американският автомобилен производител Lincoln спира производството на седана си Continental, съобщиха от прес-службата на компанията. И допълниха, че спестените от модела средства ще бъдат инвестирани във високотехнологични кросоувъри, както и в напълно електрически модел.


Lincoln Continental


За легендарния (поне в САЩ) седан това е второ спиране на производството. През периода 1939 – 2002 г. компанията Lincoln, която е собственост на Ford, пуска общо 9 поколения на модела. През 2016 г. той беше възроден, но продажбите на седани от премиум-сегмента в Северна Америка продължава да спадат и това се оказа фатално.

В компанията се надяваха, че новите технологии и съвременен дизайн ще успеят да възобновят интереса към Continental. През 2017 г. дилърите на марката успяха да продадат 12 012 бройки от модела, но през 2019 г. този резултат спадна почти наполовина – 6568 единици.

Решението да отказа от седана се дължи и на пандемията от коронавирус, която принуди големите производители да се отказват масово от автомобили, носещи загуби. Така Lincoln Continental повторно е изпратен в пенсия, като този път това ще е окончателно.

Снимка: Lincoln


0 от 500