IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini направи машина с 4000 коня - но не е кола

С два 24-литрови мотора, Technomar for Lamborghini 63 е най-мощното нещо, носило емблемата с бика

Последното нещо, което бихте очаквали да откриете под капака на едно нормално Lamborghini, са два 24.2-литрови дизелови двигателя, произведени от MAN. Само че конкретното Lamborghini не е "нормално" от никаква гледна точка - най-малкото защото не е спортна суперкола, а яхта.
   
   
Technomar for Lamborghini 63

Таблото е специално проектирано да напомня максимално за интериора на спортен автомобил. Много от бутоните, включително този за запалването, са същите като в Sian
  
   
Луксозното творение, съвместна разработка на Lambo и италианския корабостроител Technomar, ще се появи на пазара догодина срещу добре закръглената сума от 3 милиона евро. Което не включва тапицериите от Gucci и персонализираните елементи в банята.
  
  
Technomar for Lamborghini 63

    
   
Яхтата се задвижва от споменатите два V12 дизелови двигателя, всеки с работен обем 24.2 литра, които развиват по 2000 конски сили и умопомрачителните 6500 Нютонметра максимален въртящ момент. Но не бихте ги нарекли особено високооборотни - червената черта идва още при 2300 оборота в минута. Това обаче не пречи на тази 19-метрова яхта с 24 тона водоизместване да развива смайващите 60 възела - или 111 км/ч за сухоземните плъхове. Крайцерската скорост е 75 км/ч.
  
  
Technomar for Lamborghini 63

Задните светлини са директна заемка от хибрида Lamborghini Sian


Дизайнът, естествено, е вдъхновен от суперколите, или по-точно от хибрида Lamborghini Sian, а светлините на кърмата на точно копие на тези от автомобила. Бутоните на таблото за управление, а и самото табло са проектирани да напомнят за интериора на Lambo.

Числото 63 в името на лодката отразява цели три неща: дължината й във футове, годината на основаване на Lamborghini и бройката яхти, които ще бъдат построени.


Още снимки на уникалната Technomar for Lamborghini 63 вижте в галерията:


0 от 500