IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи колекционерски Maybach

Версията Grand Edition излиза в тираж от 10 бройки

Лимузината Mercedes-Benz S-Class получи специална версия Grand Edition за колекционери, която ще бъде предложена само на японския пазар. От стандартния модел тя се отличава по експлозивната изработка на интериора, специалните цветови съчетания и допълнителните опции.


Mercedes-Maybach S-Class Grand Edition


Модификацията Grand Edition e на базата на версиите S 560 или S 560 4Matic. Нейната основна особеност е използванeто на кожа напа не само за седалките, но и за волана, предния панел, централната консола, слънцезащитната козирка и стойки на тавана. Машината се отличава също по двуцветния волан и възглавници с надпис Maybach.

В стандартното оборудване влизат още разделени мултиконтурни седалки на втория ред, прибиращи се масичка и хладилник за VIP-персони, а също така чаши за шампанско, скрити в нишана между седалките.


Mercedes-Maybach S-Class Grand Edition


Ще бъдат произведени само 10 екземпляра от Mercedes-Maybach Grand Edition, като идеята е автомобил да се превърне в корекционерска ценност. Японският филиал на Mercedes-Benz подчертава, че за специалната версия за подбрани уникални съчетания на интериор и екстериор, като напълно идентични може да бъдат само две от лимузините от серията.

Технически специалната версия не се отличава от стандартните Mercedes-Maybach S 560. Под капака е поставен 4,0-литров бензинов V8 с мощност 469 к.с. и 700 Нм, като задвижването може да е към задните колела или 4х4. Стартовата цена на Mercedes-Maybach Grand Edition е 29 млн. йени (около 270 000 щатски долара). В Япония стандартен Maybach струва минимум 24 млн. йени (233 500 долара).


Mercedes-Maybach S-Class Grand Edition

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Ганю ( преди 3 години )
    Шофьорите на немски варели са нагли и ***, не дават мигач, гледат да натиснат, да прецакат, не знаят елементарни правила за движение. Не случайно символ на селяндурщината е Фолцваген и дериватите му Алди. Интелигентните хора карат автомобили различни от немските Факт неоспорим.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    omup ( преди 3 години )
    Експлозивна ексклузивна все същото явно...
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Тц, тц,тц! ( преди 3 години )
    "..тя се отличава по експлозивната изработка на интериора" - явно са сложили некоя бомба вътре!
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    След 10 години на 1/3 от цената. Толкова са колекционерски...